« terug naar vorige pagina

Wie zijn wij?

 

Gezondheidscentrum Kastordreef  |  Persoonlijke zorg door samenwerking

Wij zijn een enthousiast team van huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners die samen met onze partners in en buiten ons centrum voor u zorgdragen.
 
Wij hebben 4 vaste huisartsen en een waarnemend arts, praktijkondersteuners met ieder een eigen specialisatie en een aantal doktersassistenten.
Omdat wij het belangrijk vinden dat we ook in de toekomst goede zorg kunnen blijven bieden zijn wij al jaren een opleidingspraktijk voor nieuwe huisartsen en doktersassistenten.

Praktijkinformatie

 • Spreekuur huisarts

  Voor het spreekuur van uw huisarts kunt u een afspraak maken via de assistente, deze website of de Medgemakapp. 

  Naast de reguliere huisartsenzorg waaronder ook gewrichtsinjecties, kleine chirurgische verrichtingen en het plaatsen van een spiraal, voert onze praktijk een aantal onderzoeken zelf uit zoals longfuncties (heden niet in Corona tijd), ECG’s, 24 uurs bloeddruk meting, holter/event-recorder en in 2021 zal er ook echoscopie onderzoek gedaan gaan worden. Deze onderzoeken kunnen hierdoor sneller voor u worden uitgevoerd en worden daarnaast veelal vergoed door uw verzekering en gaan dan dus niet van uw eigen bijdrage af.


  Spreekuur assistenten

  Onze assistentes hebben een eigen spreekuur voor:
  • Bloeddrukmeting
  • Urine controle
  • Glucose meting
  • Wondcontrole en hechtingen verwijderen
  • Aanstippen van wratten
  • Oren uitspuiten
  • Zwachtelen
  • Uitstrijkjes (in het kader van bevolkingsonderzoek)
  Een van onze assistentes wordt opgeleid tot spreekuurondersteuner voor het beoordelen en behandelen van diverse enkelvoudige problemen zoals een verstuikte enkel, neusbloeding, brandwonden ed.

  Chronische zorg

  Gezondheidscentrum Kastordreef heeft speciale zorgprogramma’s voor mensen met chronische ziektes zoals diabetes, hart&vaatziekten, ouderenzorg en longaandoeningen zoals astma en copd. Voor deze chronische zorg zijn er aparte spreekuren bij onze praktijkondersteuners. Aangezien het vaak complexe zorg betreft wordt er samengewerkt met andere zorgverleners in en buiten onze praktijk zoals de diëtiste, podotherapeut, ergotherapeut, fysiotherapeut en verschillende thuiszorgorganisaties.
  Ook aan preventie van dit soort chronische ziektes wordt veel aandacht besteed. Zo kunt u terecht voor stoppen met roken en heeft onze diabetesverpleegkundige een speciale wandelgroep voor mensen met diabetes opgezet.
   
  Voor psychische en psychosociale problemen kunt u binnen onze praktijk verwezen worden naar de POH-GGZ, de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Naast ondersteunende en inventariserende gesprekken in de praktijk zelf kunnen patiënten ook met behulp van e-Health programma’s op afstand werken aan bijvoorbeeld hun mentale weerbaarheid of slaapproblemen gemonitord door de POH-GGZ. (hier kunt u inloggen op Therapieland)
  Als blijkt dat er meer ondersteuning nodig is kan de POH-GGZ gebruik maken van de wijkpsychiater die 2 wekelijks in de praktijk spreekuur houdt of adviseren voor een doorverwijzing naar buurtteam of psycholoog.

  Reizigersvaccinaties

  Gezondheidscentrum Kastordreef is een volledig gecertificeerd vaccinatiecentrum, wij geven dus ook gele koorts vaccinaties.
  Wij zijn aangesloten bij reisprik.nl, een landelijk netwerk van huisartsen voor reizigersadvisering en vaccinatie. Reisprik biedt de laagste prijsgarantie.
  Ook als u geen patiënt bent in onze praktijk bent u van harte welkom.

 • Als u op de link hieronder klikt ziet u alle medewerkers en de dagen waarop zij aanwezig zijn.

  Link naar team

 • Gezondheidscentrum Kastordreef is open voor nieuwe patiënten. Woont u in Overvecht of Tuindorp en heeft u postcode 3561 t/m 3564 en 3571 dan kunt u zich inschrijven bij onze praktijk.

  Lees hier hoe u zich kunt aanmelden als nieuwe patiënt.

  Woon je niet in Overvecht, zoek dan op www.huisartsenutrecht.nl/patienten/ voor een huisarts bij jou in de buurt.

 • Partners in het praktijkgebouw


  Partners buiten de praktijk

 • Op de home-pagina kunt u onze adresgegevens en de openingstijden

 • Klik hier voor openstaande vacatures.

 • deze volgen binnenkort

 • Heeft u een compliment of een tip over één van de medewerkers of over ons centrum? We horen graag waar u tevreden over bent. Ook kunt u een waardering schrijven op ZorgkaartNederland

  heeft uw een klacht klik op de volgende link:

  Lees meer